CURS DE AYURVEDA

BUCURESTI

str. Otesani nr. 16

in fiecare marti

ora 18.00

ACASĂ

IMAGINI

ACTUALITĂȚI

ARTICOLE

ANUNȚURI

MATERIALE

CONTACT

 Referate

Ghimbirul

Papadia

Sanzienele

Merele

Culoarea plantelor

Apele sulfuroase

Consumul de carne

Remedii pentru copii (1)

Remedii pentru copii (2)

Despre suflet

 

 

 

 

 

 

 

 

 DECEMBRIE 2012

APELE SULFUROASE

 

Folosirea apelor sulfuroase este cunoscută din toate timpurile ca fiind o metodă terapeutică foarte eficientă. Administrate fie intern, fie extern sub forma de băi sau chiar comprese, apele sulfuroase pot vindeca o gamă largă de afecțiuni.

 

Efectele administrării interne a apelor sulfuroase

 

Având un gust amar-astringent și un miros specific puternic, apele sulfuroase administrate intern, în doze mici au efect laxativ, diuretic și sudorific, pe când administrate în doze mai mari au efect purgativ. De aceea sunt indicate în constipație, mai ales când aceasta este asociată cu hemoroizi.

Au un efect stimulent asupra glandelor secretoare ale pielii și a membranelor mucoaselor bronhiale. Sunt utile în boli ale ficatului: hepatomegalie, dispepsie; în splenomegalie, în boli ale aparatului digestiv, colici, ascită, în anumite cazuri de febră cronică.

În tradiția ayurvedică, sulful purificat era parte componentă a unor remedii, alături de alte elemente minerale sau plante. Spre exemplu, pentru paraziți intestinali, sulful era amestecat cu plante indiene precum Vidanga. De asemenea, preparatele cu sulf sunt un excelent remediu pentru  tratarea emisiei involuntare sau premature de spermă, impotență, slabiciunea spatelui și tendința către paralizie. Sarea cu sulf este si ea un excelent remediu purificator.

 

Efectele băilor cu ape termale sulfuroase

 

Băile cu ape termale sulfuroase vindecă afecțiuni ale pielii, precum psoriasis, pitiriazis, eczeme, scabie, mâncărimi, acnee. Bolile avansate, precum lepra, pot fi vindecate prin folosirea unor unguente ce conțin o concentrație mai mare de sulf. Aceste băi termale sunt folositoare în cazuri de astm, tuse, reumatism, gută, consumpție sau debilitate cronică.

 

 

 PREZENTARE CARTE

INDEX AYURVEDIC SISTEMATIC SELECTIV

Lucarea cuprinde 30 de plante medicinale, dintre cele mai renumite și eficiente cunoscute în tradiția terapeutică ayurvedică, precum și unele plante mai puțin cunoscute din România, împreună cu efectele lor terapeutice remarcabile.

 

 IMAGINI

 


 

 

 Căutare în actualități 

 Accesări

9724

 

 Utilizatori

 

 

 Creat:

 

 

 


A.M.N. – ROMÂNIA ©2005-2012
  Procesare 1.6109 secunde - 22 queries